Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
les amis du néerlandais - vrienden van het Nederlands

Conférence du 4 novembre: un résumé en néerlandais

Conférence du 4 novembre: un résumé en néerlandais

La conférence de Roland Willemyns a eu lieu au milieu des oeuvres d'art dans les locaux très agréables de la Collégiale des Arts. Un étudiant de LEA a écrit un résumé en néerlandais (Florent Dessaint):

Roland Willemyns is Emeritus hoogleraar Nederlandse Taalkunde aan de VUB (Vrije Universiteit Brussel). Hij is bekend voor zijn werken en lezingen over historische taalkunde, de geschiedenis van het Nederlands en sociolinguïstiek. In het kader van zijn lezing heeft de heer Willemyns drie boeken gepresenteerd, die hij met andere medewerkers geschreven heeft, met name Het Verhaal van een Taal, Het Verhaal van het Vlaams en Dutch, a Biography of a language.

De lezing ging over de geschiedenis van Nederlands, het verschil tussen Nederlands, Belgisch Nederlands en andere talen die op het Nederlands lijken. Bovendien heeft hij de ontwikkeling van het gebruik van de taal door de eeuwen heen uitgelegd. Bijvoorbeeld, het gebruik van het Nederlands wordt verzwakt in officiële documenten door de verfransing van Europa aan het eind van de 18de eeuw.

Ik vond deze lezing interessant, hoewel het af en toe ingewikkeld was om alles te begrijpen. Behalve de taal was het ook moeilijk om Roland Willemyns te volgen, als hij over gedetailleerde evenementen in de geschiedenis praatte. In het algemeen ben ik over deze lezing tevreden.

Conférence du 4 novembre: un résumé en néerlandais
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article