Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
les amis du néerlandais - vrienden van het Nederlands

Beter Spellen verkozen tot beste website van Nederland

Beter Spellen verkozen tot beste website van Nederland

De taalwebsite Beter Spellen is verkozen tot beste website van Nederland. Dat is donderdagavond in Amsterdam bekendgemaakt. De website geeft adviezen aan mensen die moeite hebben met spellen.

De Website van het Jaar is een publieksprijs. Ongeveer een half miljoen mensen brachten hun stem op websites in 20 categorieën. Per categorie waren twee prijzen te winnen: voor design, navigatie en inhoud (beste site) of voor populariteit.

Bij Nieuws & Informatie werd Tweakers de beste website en NU.nl de populairste, bij weer & verkeer koos het publiek de ANWB als beste site en Buienradar werd de populairste. YouTube sleepte beide prijzen in de wacht in de categorie Media & Entertainment.

De verkiezing is een initiatief van online marktonderzoeker MetrixLab en online magazine Emerce.

Bron : Volkskrant http://www.volkskrant.nl

Over Beter Spellen (http://www.beterspellen.nl)

Beter Spellen is er om jou te helpen: een vriendelijke assistent met het juiste taalgevoel.

De website is voor iedereen die problemen heeft bij het dagelijkse spellen.

De meest gemaakte fouten komen aan de orde. De regeltjes zijn vaak best simpel, als je ze eenmaal weet. Daar wil Beterspellen.nl graag bij helpen.

Waarom ?

Taal is een belangrijk onderdeel van ons bestaan.

Iedereen mailt, blogt of chat regelmatig. Dankzij internet kunnen we lekker snel ons ei kwijt en op elkaar reageren. Een nadeel van dit snelle medium is, dat er steeds meer spelfouten gemaakt worden.

Waardoor ontstaan de meeste spelfouten?

Men wil snel reageren, weet het even niet precies en gokt, raadt of doet maar wat. Het is gevaarlijk om alleen maar op je gevoel af te gaan, omdat dit gevoel sterk wordt beïnvloed door de fouten die je de hele dag ziet, zelfs in kranten en op reclameposters.

Lost automatische spellingscontrole alles op?

Voor moeilijke woorden is spellingscontrole vaak een handig hulpmiddel, maar juist de eenvoudige woorden glippen daardoorheen, omdat ze meerdere schrijfwijzen hebben: gebeurt of gebeurd, jou of jouw, wat of dat, kan of kunt... het zijn allemaal correcte woorden, maar niet in elk verband.

Lost Beter Spellen alles op?

Nee. Beter Spellen is bedoeld om de eenvoudige regels te trainen. Begin de werkdag of schooldag met een korte test. Zie daarna meteen wat je goed en fout deed. Door de korte heldere uitleg ga je op den duur de logica zien, zodat je ook de rest van de dag betere keuzes maakt bij het spellen. Dit is een goede aanvulling op de automatische spellingscontrole.

Wat kost het?

Beter Spellen kost geen geld. Het kost dagelijks een paar minuten tijd. Een prima start van de dag. Maak van Beter Spellen je tweede ontbijt. Of doe de test met collega's in de pauze. Vind een vast moment op de dag voor de korte test en je zult zien: je score gaat omhoog.

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article