Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
les amis du néerlandais - vrienden van het Nederlands

Iederen West-Vlaams

Kries Peeters, Rudy Demotte en Karl-Heinz Lambertz leren West-Vlaams

Les ministres présidents de Flandre, de la Wallonie et de la communauté germanophone essaient de parler le dialecte de Flandre Occidentale.

De Provincie West-Vlaanderen leerde ministers-presidenten Kris Peeters, Rudy Demotte en Karl-Heinz Lambertz West-Vlaams via de mobiele app ‘Iedereen West-Vlaams’.

Het resultaat daarvan werd in een filmpje gemonteerd en kan via www.iedereenwest-vlaams.be bekeken en verspreid worden. In de filmpjes proberen Peeters, Demotte en Lambertz enkele typische West-Vlaamse uitdrukkingen met een zo goed mogelijke West-Vlaamse tongval voor te lezen.

De ministers-presidenten waren enthousiast om aan de campagne ‘Iedereen West-Vlaams’ mee te werken en maakten zelf de selectie uit de 100 uitdrukkingen die in de app aan bod komen.

Doe jij beter?

Bovendien daagt de Provincie West-Vlaanderen jou uit om via een zelfgemaakt filmpje hetzelfde te doen.
(Niet-)West-Vlamingen die via een filmpje de app demonstreren, dit posten op facebook, de Provincie West-Vlaanderen ‘taggen’ en de meeste ‘vind-ik-leuks’ verzamelen, maken kans op één van de twintig wijn- of dessertboxen van de Provincie West-Vlaanderen. Deelnemen kan tot en met zondag 30 juni 2013.

Bron : http://www.west-vlaanderen.be/provincie/beleid_bestuur/iedereenwestvlaams/Pages/default.aspx

Andere filmjes kan u met deze link vinden : http://www.focus-wtv.tv/iedereen-west-vlaams

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article