Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
les amis du néerlandais - vrienden van het Nederlands

Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB) dreigt subsidies te verliezen

Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB) dreigt subsidies te verliezen

Het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen is van plan per 1 januari 2014 zijn subsidiëring te beëindigen aan de Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland, beter bekend onder het letterwoord NOB (http://www.stichtingnob.nl/).

Op ruim tweehonderd Nederlandse scholen in het buitenland krijgen zowat 13.000 kinderen Nederlandse les. In de meeste gevallen gaat het om lessen Nederlandse taal en cultuur als aanvulling op de lokale of internationale school.

De Nederlandse overheid ondersteunt dit onderwijs al sinds 1982, zowel financieel als bij het toezicht op de kwaliteit. Met het stopzetten van de volledige subsidie wordt een unieke infrastructuur die de afgelopen dertig jaar is opgebouwd als het ware bij de wortels afgesneden.

De Nederlandse Tweede Kamer moet nog haar goedkeuring geven aan de onderwijsbegroting waar deze bezuiniging deel van uitmaakt.

Hier kun je een artikel uit 2011 over Stichting NOB lezen en hier kun je een petitie ondertekenen tegen de geplande stopzetting van de subsidies.

Bron : Blog Ons Erfdeel, 3 juni 2013

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article